189 reizigers zitten vast in Antalya

Op de luchthaven van de Turkse badplaats Antalya zitten 189 reizigers vast, onder wie veel Belgen. Ze hadden vanavond moeten terugvliegen naar huis. Maar Onur Air, de maatschappij die de vlucht moet uitvoeren, heeft niet genoeg bemanningsleden.
Foto archief

De vlucht gebeurde in opdracht van Thomas Cook. "De passagiers zouden normaal om 17.30 uur plaatselijke tijd richting Brussel moeten vertrekken, maar het vliegtuig mag niet opstijgen omdat er niet voldoende bemanning is", zegt woordvoerder Baptiste van Outryve van Thomas Cook.

De touroperator zal de gestrande reizigers vannacht onderbrengen in hotels. Morgenochtend om negen uur zullen ze met een vliegtuig van Onur Air worden teruggebracht naar België.

De operator betreurt de hele zaak en belooft voor de nodige papieren te zorgen, onder meer voor de kinderen die morgen terug op school worden verwacht. De passagiers mogen ook op een compensatie rekenen.