93-jarige uit Ranst maakt politiek debuut bij Groen

Groen Ranst heeft de kandidaten bekendgemaakt waarmee de partij naar de kiezer trekt. Opvallend: Elisabeth Claes (93) maakt haar debuut vanop de 24e plaats. Gemeenteraadslid Luc Redig is lijsttrekker. Ex-schepen Dirk Van Nimwegen duwt de lijst.

Je bent nooit te oud om iets nieuws te proberen, moet Elisabeth Claes gedacht hebben toen ze zich kandidaat stelde. De gepensioneerde is al enkele jaren met pensioen, maar ambieert nu voor het eerst in haar leven een zeteltje in de gemeenteraad. Met haar 93 jaar is ze een van de oudste kandidaten in Vlaanderen voor de verkiezingen. Nog opvallend: het leeftijdsverschil tussen Elisabeth Claes en Lotte Van Camp (18), de jongste kandidate bij Groen, is 75 jaar. 

“Maar dat Elisabeth op onze lijst staat, is zeker geen stunt,” zegt lijsttrekker Luc Redig. “Zij is in het verleden al een paar keer op onze nieuwjaardrinks verschenen. Toen haar nicht besloot om zich voor Groen verkiesbaar te stellen, wilde Elisabeth ook meedoen. Het is belangrijk om als partij ook de stem van de senioren te vertegenwoordigen.”

Verkeersproblemen

Groen hoopt de huidige meerderheid van Open VLD en CD&V in Ranst te doorbreken. “De afgelopen zes jaar is er niets gebeurd op het vlak van verkeersveiligheid”, zegt Luc Redig. “We willen deelnemen aan het bestuur, op voorwaarde dat er dan bij de andere meerderheidspartijen een duidelijke visie is over hoe de verkeersproblemen moeten worden aangepakt.”

lees ook