Baby overleden bij busongeval in Frankrijk

Bij een busongeval in Vidauban in Frankrijk is een baby overleden. Er vielen ook 40 gewonden. Het ongeval gebeurde vanochtend rond 9.30 uur op de A8, tussen Toulon en Nice.

Volgens de eerste informatie kreeg de bus een lekke band. Daarna kantelde het voertuig om en belandde het op de rijbaan in de andere rijrichting.

De inzittenden zouden Roemenen zijn. Er vielen verschillende zwaargewonden en er zijn meer dan 100 reddingswerkers ter plaatse. 9 helikopters en 30 ziekenwagens zijn ingeschakeld om gewonden te evacueren naar ziekenhuizen in Marseille, Nice en Toulon.

"Er zijn geen slachtoffers meer in de bus", zegt brandweerkolonel Frédéric Marchi-Leccia. "De bus werd door de schok van het ongeval niet vervormd. We hebben geen speciale middelen moeten gebruiken om de slachtoffers te bevrijden."