Ecolo dient 40 lijsten meer in dan in 2006

Ecolo heeft zaterdag tijdens de traditionele "ecologische zomerontmoetingen" van de partij de militanten warm gemaakt voor de komende verkiezingen. De Franstalige tegenhanger van Groen willen hun lokale verankering versterken. Ze zullen 226 lijsten indienen voor 14 oktober. Dat zijn er 40 meer dan in 2006.

Ecolo zal zo voor het eerst ook een lijst indienen in Dinant en Ath. Het aantal complete lijsten neemt dit jaar ook toe. Het aantal Ecolo-kandidaten stijgt van zowat 3.500 naar 4.000.

"Ecolo neemt sinds dertig jaar deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. In 1982 diende de partij voor het eerst lijsten in, toen goed voor 75 verkozenen", zegt covoorzitter Emily Hoyos. De Franstalige groenen hebben op dit moment twee burgemeesters in hun rangen, in Amay en Ottignies. Dat aantal hoopt de partij na 14 oktober te overstijgen. Onder meer in Edingen mikt Ecolo op de burgemeesterssjerp.

lees ook