Evacuatiebevel in de nasleep van orkaan Isaac

De autoriteiten in de Amerikaanse staat Louisiana hebben de bewoners laten evacueren van een gebied dat in de nasleep van orkaan Isaac bedreigd werd door een kanaalsluis die op het punt stond het te begeven.

Isaac bereikte maandag de golfkust  en trok daarna landinwaarts. De regio moet nog steeds afrekenen met stijgend water.

Het evacuatiebevel geldt voor het gebied rond het Pearl River Diversion Canal, ten noorden van New Orleans. Het gaat om zo'n 2.000 huizen. De druk op de sluis is intussen wel verminderd omdat er kleppen zijn opengezet waardoor een deel van het water kan wegstromen. Het is nog niet duidelijk wanneer de bewoners opnieuw naar hun huizen kunnen.

In Louisiana zitten nog steeds honderdduizenden mensen zonder elektriciteit. In New Orleans hebben de meeste mensen wel opnieuw elektriciteit. In de Golf van Mexico worden de boorplatforms intussen opnieuw opgestart.