Gaslek in Sint-Genesius-Rode hersteld

Werknemers van de gasmaatschappij hebben rond 15 uur de gastoevoer naar een huis aan de Waterlosesteenweg in Sint-Genesius-Rode kunnen afsluiten. Door een lek had zich in het huis een gasophoping voorgedaan.

De hulpdiensten hadden een perimeter rond de woning ingesteld en het verkeer in de omgeving werd omgeleid. De inwoners van vier huizen in de buurt werden geëvacueerd. Elf mensen moesten elders onderdak zoeken.

Na het afsluiten van de toevoer werd het huis verlucht en is alle gevaar geweken. Het gemeentelijk nood- en interventieplan dat was afgekondigd is weer afgeblazen. Het verkeer is weer toegelaten en de geëvacueerden konden naar huis.

De Gordel ondervond geen hinder omdat de getroffen woning niet op het parcours lag.

De oorzaak van de beschadiging van de gasleiding in de kelder, die aanleiding gaf tot het gaslek, is nog onbekend.