Kunstenfestival Watou lokt 10.000 bezoekers

De vierde editie van het kunstenfestival Watou heeft 10.000 bezoekers gelokt. Het festival heeft daarmee het bezoekersaantal gehaald dat het zich als doel had gesteld.

"We zijn zeer tevreden. We kunnen spreken van een geslaagde editie, zowel qua belangstelling van pers en bezoekers als op artistiek vlak", zegt Jan Moeyaert van de vzw Ku(n)st. "Ondanks de matige julimaand hebben we zo'n tien procent meer bezoekers over de vloer gekregen."

Moeyaert kijkt nu al uit naar de vijfde editie. "We verliezen wel de Vlaamse subsidies en ook de Europese steun valt nu na drie jaar weg. Dat betekent 94.000 euro minder, wat toch wel een kwart van ons budget is. We zullen dat moeten compenseren of andere creatieve oplossingen zoeken, want het blijft de bedoeling om er volgend jaar een tweetalige editie van te maken."