Open VLD Lokeren lanceert 18 speerpunten tegen 2018

Open VLD Lokeren is dit jaar 18 jaar aan de macht en wil nog minstens tot 2018 in het stadsbestuur blijven. De partij stelde gisteren het verkiezingsprogramma voor waarmee ze naar de kiezer trekt. Daarin staat onder meer dat de belastingen niet de hoogte in zullen gaan en dat er in de stad een centrum voor watersporttoerisme komt.

Opvallend is ook het idee van de partij om het industriepark aan de E17 verder uit te breiden. Op “De vragende partij” staat het voorstel om die zone beter te ontsluiten op nummer één, want heel wat buurtbewoners hebben nu dagelijks af te rekenen met sluipverkeer van zware vrachtwagens.

De vrees bestaat dat een uitbreiding de problemen alleen maar zullen verergeren. Burgemeester Filip Antheunis benadrukt echter dat het Vlaams Gewest de laatste hand legt aan een oplossing.

Veiligheidscamera's

Nadat deze legislatuur de markt aan de beurt was gekomen, wil Open VLD nu ook de stationsomgeving in een nieuw kleedje steken. Andere speerpunten zijn de bouw van een nieuw ziekenhuis en meer veiligheidscamera’s in de stad. Met dat laatste voorstel lijkt Open VLD het beproefde zero-tolerancebeleid voort te willen zetten.

De partij trekt naar de kiezer met burgemeester Filip Antheunis als lijsttrekker. Schepen Jerome Van Doorslaer duwt. Plaatsen twee en drie gaan naar Sabine Van Rysselberghe en Luc De Block. Bekende Lokeraars op de lijst zijn Barbara Steeman, eredame in de Miss België-verkiezing in 2005, Bram De Brauwer en Jens Vanderstraeten.

lees ook