Portugese componist Nunes is overleden

In Parijs is de Portugese componist Emmanuel Nunes overleden. Hij was 71 jaar. Hij componeerde hedendaagse orkest- en kamermuziek en solo's voor o.a. piano.

Nunes studeerde aan de Muziekacademie van Lissabon, maar trok in 1964 naar Parijs om daar verder te studeren en tegelijk het regime van de Portugese dictator Salazar te ontvluchten.

Nunes werd in zijn carrière meermaals bekroond. Hij kreeg o.a. de CIM-Unescoprijs voor muzikanten die een grote bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de muziek. Zijn muziek werd gespeeld op grote festivals, terwijl hij zelf ook erg vaak doceerde, o.a. in de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk.

"Nunes was een voorbeeld van creativiteit buiten categorie", zegt de Portugese minister van Cultuur José Manuel Viegas. "Hij combineerde sterke technische vaardigheden met werkethos en een voortdurende vindingrijkheid."