Steeds meer geweld en agressie op het spoor

Het aantal interventies op de spoorwegen is de afgelopen 5 jaar verdubbeld. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS) op een parlementaire vraag van senator Guido De Padt (Open VLD).

Vorig jaar moest de politie 20.000 keer uitrukken voor interventies. De agenten van Securail, de veiligheidsdienst van de spoorwegen, werden vorig jaar 25.000 keer opgeroepen. Het aantal interventies van politie en Securail verdubbelde de afgelopen 5 jaar.

Ook het aantal agenten bij Securail steeg met 20 procent op een periode van 5 jaar tijd. Dit jaar zullen daar nog eens 40 agenten bijkomen.

Om de agressie op de spoorwegen in te dijken, analyseert Securail elke spoorlijn. Op die manier worden de probleemlijnen in kaart gebracht en kan de veiligheidsdienst daar extra personeel inzetten.