Zware vechtpartij op jongerenfuif in Buggenhout

In Buggenhout is er een zware vechtpartij geweest op een jongerenfuif. Verschillende mensen zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, ook een politieman. Het medisch rampenplan werd even afgekondigd.

Ook politiekorpsen uit de omgeving werden opgeroepen. De fuif vond plaats op de terreinen van de KSA in Buggenhout, midden in een woonwijk.

Volgens de jeugdbeweging waren de amokmakers zeker geen KSA-leden. De vechtpartij begon tijdens de fuif, maar escaleerde nadien op straat.

Bij een tweede vechtpartij waren ook leden van een motorbende betrokken. Zij hadden het specifiek op 1 man gemunt. Hij kon worden ontzet. De politiecombi werd wel nog achternagereden door leden van de bende. Voorlopig is niemand aangehouden. De zaak wordt voort onderzocht.