Acteur Alex Cassiers (76) is overleden

De Vlaamse acteur Alex Cassiers is eind vorige week onverwacht overleden. De politie trof het levenloze lichaam van de 76-jarige acteur aan in zijn flat in Zellik, nadat hij vrijdag niet was komen opdagen voor een concert in het PSK. Hij is vermoedelijk overleden aan de gevolgen van een hart- of herseninfarct.

Alex Cassiers was van 1963 tot 1995 verbonden aan de KVS in Brussel. Hij acteerde ook in verschillende BRT-feuilletons, onder meer "Kapitein Zeppos", "Axel Nort" en "Johan en de Alverman".

Later was Alex Cassiers ook te zien in "De collega's" en "De kolderbrigade". Na de komst van de commerciële zender VTM was hij ook daar vaak te zien in series als "Ons geluk" en "Pa heeft een lief". Een van zijn laatste rollen was die van Theofiel Vertongen, de vader van Markske in "FC De Kampioenen" (links op de foto bovenaan).

Cassiers was ook politiek actief op lokaal niveau bij Groen en hij was een van de grondleggers van de Brusselse homobeweging.

Meest gelezen