LDD Erpe-Mere wordt Denderend & Vrij

In Erpe-Mere trekt LDD onder de naam Denderend & Vrij naar de kiezer. Kris De Saedeleer, leider van de beruchte motorbende "Blue Angels", krijgt de vierde plaats op de lijst. LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker vond het eerder niet kunnen dat "iemand met een strafblad" op een LDD-lijst zou staan.

Toen Jean-Marie Dedecker over de kandidatuur van De Saedeleer hoorde, eiste hij van lijsttrekker Kristof Van Gysegem  dat De Saedeleer zou opkrassen bij LDD. "Wij tolereren geen mensen met een strafblad", klonkt het toen.

Omdat Van Gysegem en de andere LDD-kandidaten de populaire De Saedeleer toch op de lijst wilden, beslisten ze onder een "neutralere" naam een lijst in te dienen: Denderend & Vrij.

De lijst bevat 12 LDD-leden. Oorspronkelijk stond ook LDD-lid Kathleen Limpens op de lijst, maar zij trok haar kandidatuur in. Kris De Saedeleer leverde zijn LDD-lidkaart in, maar krijgt dus de vierde plaats op de lijst van Denderend & Vrij. 

"We zijn nu een onafhankelijke lijst, maar we blijven wel achter de standpunten van LDD staan", benadrukt Van Gysegem.

Meest gelezen