Apple zet strijd met Samsung onverminderd voort

Apple zet de strijd met Samsung onverminderd voort. In Nederland eist Apple een verbod op alle Galaxy-smartphones en -tablets. En ook in Zuid-Korea, het thuisland van Samsung, heeft de Amerikaanse technologiegigant een nieuwe klacht ingediend.
Links de iPhone 4S van Apple, rechts de Galaxy SIII van Samsung

Apple trok eerder al naar de rechter in Nederland om een verbod te eisen op de Galaxy S, SII en Ace. Het bedrijf haalde zijn gelijk op basis van één octrooi. Samsung kon het verbod echter omzeilen en nu eist Apple een nieuw verbod op basis van andere octrooien.

Het Amerikaanse technologiebedrijf wil bovendien dat ook de succesvolle nieuwe smartphone van Samsung, de Galaxy SIII, en alle tablets van het type Galaxy Tab van de markt gehaald worden. De rechtszaak start morgen in Den Haag.

Eind juni boekte Samsung in Nederland nog een succes in de juridische strijd met Apple. Een rechter bepaalde toen dat Apple inbreuken had gepleegd op enkele patenten van Samsung. Het bedrijf moest zijn Zuid-Koreaanse concurrent een schadevergoeding betalen.

Apple valt Samsung opnieuw aan in thuisland

Apple zet de strijd ook voort in Zuid-Korea, het thuisland van Samsung. De Amerikanen hebben een nieuwe klacht ingediend bij de mededingingsautoriteit in Seoel. Apple zegt Samsung misbruik maakt van zijn dominante positie op het gebied van draadloze technologie.

De Zuid-Koreaanse Fair Trade Commission heeft de klacht bevestigd. Apple en Samsung hebben elkaar al in 10 landen aangeklaagd voor inbreuken op patenten.

Vorige maand boekte Apple een belangrijke overwinning. Een Amerikaanse rechtbank veroordeelde Samsung tot het betalen van een schadevergoeding van meer dan een miljard dollar (ruim 830 miljoen euro).

Meest gelezen