Vermiste Chinese vicepresident Xi Jinping terecht

De "verdwenen" Chinese vicepresident Xi Jinping is terecht. De gedoodverfde opvolger van president Hu Jintao is voor het eerst in twee weken nog eens in het openbaar verschenen. Zijn verdwijning heeft heel wat commotie veroorzaakt.

De afgelopen weken leidde de mysterieuze verdwijning van Xi Jinping tot speculatie over zijn gezondheidstoestand tot gerommel binnen de Chinese Communistische Partij. Vorige week ontbrak hij bij het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton. Ook daarna miste hij afspraken met buitenlandse gasten.

Er is nog geen officiële verklaring gegeven voor zijn afwezigheid. Xi zou volgende maand worden aangeduid als partijleider van de Chinese Communistische Partij en hij zou dan ook naar alle waarschijnlijkheid de macht overnemen van de huidige president Hu Jintao.

Meest gelezen