"Alle mensen uit maatschappij betrekken in debat"

Op 14 oktober zullen de Brusselaars voor het eerst kunnen stemmen op de Piratenpartij. Zaterdag werd de kieslijst voorgesteld op een boot in de Brusselse kanaalzone. Line Callebaut is lijsttrekker in Brussel-Stad. Transparantie, inspraak en open debat zijn de kernwoorden.

Na Mechelen, Antwerpen, Leuven en Gent is nu ook in Brussel de kieslijst van de Piratenpartij voorgesteld. De Piratenpartij ijvert voor een transparante overheid en meer directe inspraak van de burgers. Op lokaal niveau wil de partij dat realiseren door een open debat aan te gaan. "We moeten de mensen uit alle hoeken van de maatschappij betrekken in het debat", zei Line Callebaut, lijsttrekker in Brussel-Stad in "De ochtend".

Het debat kan volgens Callebaut worden aangegaan door middel van verschillende fora. Ze verwees daarbij naar het forum van "De vragende partij". "Via dat forum wordt aan politici gevraagd om onmiddellijk een antwoord te geven. Maar volgens mij moet er meer diepgaand onderzoek gevoerd worden, en gezocht worden naar oplossingen op lange termijn. Ik denk niet dat iemand onmiddellijk kan zeggen wat de juiste oplossing is voor een probleem."

Meer groen en meer leefbare ruimte voor alle inwoners zijn belangrijke agendapunten. Hoe dat concreet kan worden gerealiseerd, weet Callebaut nog niet. "Alle voor- en nadelen moeten worden afgewogen. Alle voorstellen moeten in overweging worden genomen en ten gronde bekeken worden."

lees ook