“Annick Energiek” trekt naar Brugse kiezer met cartoon

Annick Lambrecht, schepen voor Sport in Brugge en tweede op de SP.A-lijst, heeft met de hulp van de Brugse illustrator Bart Vantieghem een verkiezingscartoon gemaakt. De hoofdrol is voor haar alter ego “Annick Energiek”.

In de cartoon komen acht thema’s aan bod, zoals mobiliteit, sport & vrije tijd en energie. Bij elk thema hoort een tekening met slagzin. Zo staat bij de cartoon over de Brugse Zomercheques de zin “Onze wijk zal niet verzuren, maak eens kennis met de buren.” Haar voorstel om op zaterdagen en feestdagen een aantal winkelstraten verkeersluw te maken, hertaalt ze tot “Zaterdag, solden of braderij, dan wordt de Steenstraat autovrij.”

De negen tekeningen, alle onder het motto “Leef energiek met tips van Annick” worden tot één boekje gebundeld en de komende dagen in 10.000 exemplaren verdeeld. “In die wirwar aan massa folders wou ik toch een beetje opvallen, zonder dat het inhoudelijke wordt verwaarloosd”, zegt Annick Lambrecht. "De eerste reacties zijn alleszins erg positief."

lees ook