"CDH is voorlopig kampioen wildplakken"

Nu de kiesstrijd in volle hevigheid is losgebarsten heeft de dienst Netheid van de stad Brussel al tientallen overtredingen van wildplakken moeten vaststellen. Volgens schepen Karine Lalieux (PS) is CDH voorlopig de recordhouder.

"Treden de stadsdiensten effectief op als een verkiezingsaffiche niet wettelijk is opgehangen?", wilde Bruno De Lille (Groen) op de Brussels gemeenteraad van maandag graag weten. De Lille bond de kat de bel aan, na een incidentje met een FDF-affiche die Schaarbeeks schepen Georges Verzin (MR) afgelopen weekend afscheurde.

"Ik kan bevestigen dat de bevoegde diensten al heel veel overtredingen hebben genoteerd", zei schepen Karine Lalieux (foto), die bevoegd is voor de materie. "Een affiche die op minder dan drie meter aan de buitenkant van een gevel wordt opgehangen, is illegaal", stelde ze, "daarop staat een boete van 50 euro".

Volgens Lalieux zal de harde kiesstrijd verscheidene duizenden euro's in het laatje brengen. "CDH is voorlopig kampioen wildplakken", gaf Lalieux na de gemeenteraad toe, "maar er zijn ook al PS'ers tegen de lamp gelopen." Afwachten dus wie de schatkist van Brussel het meest zal spekken.

lees ook