Aandeel van Facebook kelderde opnieuw

Op de beurs Nasdaq is het aandeel van het internetbedrijf Facebook vandaag opnieuw fors naar beneden gedonderd. Dat van concurrent Google daarentegen bereikte een nieuw record.

Het financiële magazine Barron's pakt uit met een analyse waarin de werkelijke waarde van het aandeel van Facebook op 15 dollar wordt geschat. Barron's haalt daarvoor de winstverwachtingen aan.

Dat nieuws was genoeg om het aandeel van Facebook op de beurs Nasdaq in New York opnieuw onderuit te laten gaan. Bij het slot was Facebook nog 20,9 dollar waard. Dat is 8,47% minder dan vorige vrijdag.

In mei ging Facebook tegen 38 dollar naar de beurs, maar sindsdien is dat aandeel fors teruggevallen. Op 4 september bereikte Facebook een dieptepunt van 17 dollar.

Het kan nog slechter, want in oktober en november lopen de "lock-up"-periodes af voor het personeel en andere mensen die destijds aandelen van Facebook hebben gekregen. Vanaf dan mogen ze die verkopen op de beurs en de vrees bestaat dat opnieuw massa's aandelen te koop worden aangeboden.

Google bereikte recordhoogte

Nog vandaag is de koers van concurrent Google met 2,1% gestegen tot 749 dollar. Dat is een absoluut record. Het vorige record van Google dateerde van november 2007, net aan het begin van de financiële crisis.

Aanleiding voor die stijging was een bericht van Citigroup waarin gesteld wordt dat het aandeel van Google de volgende twaalf maanden fors zou kunnen profiteren.

Computermaker Apple bereikte eerder een absoluut record en beleggers willen mee profiteren van een soortgelijke hausse bij Google.