Beke: "Klopt dat CD&V duidelijk verhaal mist"

CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft in een interview met Metro de kritiek beaamd dat zijn partij een duidelijk verhaal mist. Beke kondigt in de krant een inhoudelijke vernieuwingsoperatie aan, maar benadrukt dat de C van CD&V niet ter discussie staat. In "De ochtend" op Radio1 zette Beke nog eens de puntjes op de i. "Die verdieping was altijd al gepland."

CD&V wil na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober een verdiepingsoperatie doorvoeren. "De verdieping wordt hét werkpunt na de verkiezingen", aldus Beke. Over een jaar moet die vernieuwing dan bekrachtigd worden op een partijcongres.

Over de details spreekt Beke zich nog niet uit. Maar de C in de naam staat niet ter discussie, zegt hij.

"Ik zal kort na 14 oktober initiatieven nemen om ons verhaal scherp te stellen. We moeten ons verhaal een nieuwe invulling geven. Ik ben het eens met de kritiek dat CD&V een duidelijk verhaal mist." Die kritiek werd ook intern geuit, onder meer door Rik Torfs.

Voor alle duidelijkheid: die verdieping was altijd al gepland. "Ze maakte samen met de splitsing van de kieskring BHV en de gemeenteraadsverkiezingen deel uit van een groot plan", verduidelijkte Beke vanmorgen op Radio1.

Sneer naar De Wever en alle andere N-VA'ers

Beke geeft de N-VA en Bart De Wever ook nog een veeg uit de pan. Hij verwijt de partij dat ze haar nationaal programma met alomtegenwoordig boegbeeld kopieert naar de gemeenten, zonder daar echter een lokale invulling aan te geven.