Bestuurder in cel voor onopzettelijke doodslag

De 21-jarige autobestuurder die afgelopen zondag een ongeval veroorzaakte in Ertvelde is aangehouden voor onopzettelijke doodslag. Bij het ongeval kwam een 22-jarige jongeman om het leven. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar werd gevat.

Het Gentse parket meldt dat de bestuurder aangehouden blijft. Hij riskeert tot vijf jaar cel. Ook de twee passagiers die in de wagen zaten, zijn ondervraagd. Ze kunnen mogelijk vervolgd worden voor schuldig verzuim.

Het ongeval gebeurde om 4.30 uur 's ochtends in de Vaartstraat-West. Het 22-jarige slachtoffer kwam van een fuif in de buurt en liep met een vriendin op het fietspad, toen ze achteraan werden aangereden. De jongeman stierf ter plaatse, de jonge vrouw raakte lichtgewond.

De bestuurder pleegde samen met de twee inzittenden vluchtmisdrijf, maar na een oproep naar getuigen van het parket werden de drie zondagavond opgepakt. De 21-jarige bestuurder uit Ertvelde werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en blijft aangehouden voor onopzettelijke doodslag.

Meest gelezen