CD&V Lokeren lanceert 21 programmapunten

CD&V Lokeren heeft haar verkiezingsprogramma voorgesteld. De partij trekt met 21 programmapunten naar de kiezer. Opvallende voorstellen zijn een experiment met wijkbudgetten waarover de Lokeraars zelf kunnen beschikken, extra cameratoezicht met nummerplaatherkenning en de aanstelling van een "projectregisseur".

In het programma van CD&V staat onder meer ook een belastingvermindering, een sterke wijkwerking en meer kinderopvang ingeschreven. "We willen starten met een experiment rond wijkbudgetten, waarover de wijkbewoners zelf kunnen beschikken", zegt lijsttrekker en huidig schepen Filip Liebaut. "Wijkraden en bewonersverenigingen zijn de ogen en oren van een wijk."

Om grootschaliger projecten te begeleiding, wil CD&V een beroep doen op een projectregisseur die er mee voor zorgt dat de voorbereiding en realisatie in goede banen wordt geleid. “De komende legislatuur staat onder meer de herinrichting van het slachthuis op de agenda. Het is de taak van de projectregisseur om goed te horen wat de omwonenden verwachten tijdens de werken, zodat we voor hen de hinder waar mogelijk kunnen beperken.

Andere voorstellen zijn digitale informatieborden met een parkeergeleidingssysteem, een non-profitloket voor de Lokerse verenigingen en een sociaal restaurant.

Filip Liebaut, huidig schepen, trekt de CD&V-lijst. Nina Van Der Sypt en Jan Cools staan op twee en drie. Lijstduwer is oud-burgemeester Hilaire Liebaut. Van de 33 kandidaten maakt ongeveer de helft hun debuut.

lees ook