Dynamische borden wijzen naar parkeerplaatsen

In Brussel zijn er vanaf vandaag dynamische verkeersborden die de automobilisten en andere bestuurders de weg wijzen naar vrije parkeerplaatsen. Zowat 30 procent van het verkeer in Brussel bestaat uit bestuurders die een parkeerplaats zoeken.
Minister Grouwels heeft het eerste bord ingehuldigd.

Op de borden zal in "real time" het aantal beschikbare plaatsen te zien zijn, maar er kan ook verkeersinformatie op komen. Zo zijn automobilisten sneller op de hoogte van verkeershinder en files die ontstaan na een ongeluk.

"Op de elektronische borden worden de parkeergarages aangeduid en ook het aantal plaatsen dat nog vrij is. We gaan starten met borden op de gewestwegen. Het eerste bord staat op de hoek van de Wetstraat met de kleine ring. Gaandeweg gaan we dit de komende weken en maanden uitbreiden op alle gewestwegen", zegt Brussels minister van Mobiliteit Brigitte Grouwels (CD&V).