Internationale prijs voor kortfilm "Dura lex"

De Vlaamse kortfilm "Dura lex" van Anke Blondé heeft de European New Talent Award gewonnen op het Encounters Short Film and Animation Festival in het Britse Bristol. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).
Wine Dierickx in "Dura lex"

De European New Talent Award wordt gesponsord door de University of the West of England en heeft een waarde van 1.000 euro. Het is al de derde internationale prijs voor "Dura lex".

In de tragikomische kortfilm krijgt een huisvrouw, gespeeld door Wine Dierickx, de politie over de vloer op zoek naar een "illegale" Albanese vrouw die verdacht wordt van mensenhandel. Ze herkent op de foto haar poetsvrouw, wat haar voor een verscheurende keuze plaatst.

De jury prees "Dura lex" voor onder meer het "verfrissende perspectief op het thema van illegale immigratie". Ook het oog van de regisseuse voor haar personages, de timing en de zwarte komische ondertoon van de film konden op bijval rekenen.

Naast Wine Dierickx spelen ook Wim Willaert, Iris Van Cauwenbergh en Nico Sturm in "Dura lex".