Iran boycot Oscars na "Innocence of muslims"

De Iraanse minister van Cultuur Mohammad Hosseini heeft aangekondigd dat Iran dit jaar geen film zal inzenden voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. "Het is een officiële reactie op de publicatie van de beledigende film "Innocence of muslims"", klinkt het.

De Iraanse overheid boycot de belangrijkste Amerikaanse filmprijzen na de publicatie van de anti-islamfilm "Innocence of muslims". "One piece of cube sugar" van Reza Mirkarami was de  inzending voor de volgende editie van de Oscars, maar de film zal niet meedingen naar de prijs voor beste niet-Engelstalige film.

Begin dit jaar won de Iraanse film "A separation" van Ashgar Farhadi (foto) de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. De film nam het in de categorie voor beste niet-Engelstalige film op tegen onder meer "Rundskop" van Michaël R. Roskam.