Jo De Clercq moet het zonder magazine doen

De Herentse schepen en SP.A-lijsttrekker Jo De Clercq, ook bekend als Jo met de Banjo, ziet af van de publicatie van zijn magazine "Banjo". Het project was voorbereid in alle stilte, maar Jo met de Banjo is in snelheid gepakt door de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens met "Patrick" en de Antwerpse Groen-lijsttrekker Meyrem Almaci met "Meyrem".

De Clercq en zijn team moesten afgelopen weekend even slikken toen ze het nieuws vernamen over de publicatie van "Patrick" en "Meyrem". Ook hij was al twee maanden bezig met de voorbereiding van een personality-magazine dat de mens Jo met de Banjo zou gaan belichten.

Het magazine zou heel toepasselijk "Banjo" heten. Voor de redactie deed De Clercq een beroep op reclameman Wim Schamp. "Banjo" zou "de kers op de taart van de verkiezingscampagne van De Clercq" worden .

"Jammer," zegt hij, "maar tegen het toeval kan je niet op. Ik wou niet tegen het verwijt lopen rap-rap iets ineengestoken te hebben en als plagiaat-pleger mijn graantje te willen meepikken van de mediabelangstelling die "Patrick" en andere "Meyrems" nu oogsten." Maar niet getreurd. "We gaan het manuscript na de verkiezingen uitdiepen en uitbreiden, en er een heus boek van maken. Daar zal ongetwijfeld veel belangstelling voor zijn, en niet alleen vanuit de politiek."

Intussen werkt De Clercq naar eigen zeggen aan een plan B voor zijn campagne.

lees ook