N-VA ondersteunt horeca met kroegentocht

In Geraardsbergen maakt de lokale N-VA-afdeling van de administratieve rompslomp in de horeca een strijdpunt. Met een kroegentocht willen de kandidaten de caféhouders ervan overtuigen om voor hun partij te stemmen.

Voor het televisieprorgamma "Niet tevreden, stem terug" op Eén trok Hanne Decoutere op campagne met de lokale N-VA-afdeling in Geraardsbergen. Een kroegentocht zo bleek, want de partij wil inzetten op de bestrijding van de administratieve rompslomp in de horeca. Bovendien willen de N-VA- kandidaten ook vechten voor de sociale cohesie, die je volgens hen ook vindt op café.

Maar zijn de N-VA'ers, en meer bepaald lijsttrekker Filip D'Hose, in de cafés van Geraardsbergen wel bekend? De N-VA trekt op 14 oktober immers de eerste keer met een aparte lijst naar de kiezer. Een kleine steekproef kon niet achterwege blijven. 

"In deze periode is iedereen nogal met alles begaan, zeker", klonk in het ene café kritisch. Terwijl in het andere vooral, "de N-VA heeft wel een punt als ze zich wilt inzetten voor de horeca", te horen was. Lijsttrekker D'Hose bleek bovendien ook niet overal bekend. Misschien geeft een nieuwe steekproef na de kroegentocht van de N-VA  wel een ander resultaat.

lees ook