N-VA pleit voor een eroscentrum in Gent

De Gentse N-VA pleit voor een eroscentrum als oplossing om de overlast in de prostitutiebuurt in de buurt van de Zuidstationstraat aan te pakken. Volgens kersvers gemeenteraadslid Elke Sleurs heeft een gelijkaardig eroscentrum in Antwerpen zijn deugden bewezen.

Net zoals burgemeester Daniël Termont (SP.A) vindt de Gentse N-VA dat de prostitutiebuurt te veel overlast veroorzaakt. "Pooiers, drugstrafikanten, criminaliteit en overlast vieren er de laatste maanden weer volop hoogtij", zegt de partij in een persmededeling.

Eerder heeft Termont zich al voorstander getoond van een verplaatsing van de prostitutiebuurt. Elke Sleurs is het daarmee in grote lijnen eens en zegt dat een prostitutiebuurt zoals die in Gent georganiseerd is, niet meer past in het stadscentrum. "Prostitutie is van alle tijden, maar dat kan ook eigentijds, met meer oog voor de (sociale) rechten en de fysieke en psychische gezondheid van de meisjes, en zonder overlast voor anderen", vindt Sleurs.

Als oplossing schuift ze een eroscentrum naar voor. "Daar (in Antwerpen,  nvdr.) heeft wijlen schepen Van Wallendael (SP.A) een win-win gecreëerd: voor de meisjes, voor hun klanten en voor de hele stad", vindt Sleurs.

De problemen rond de Gentse prostitutiebuurt worden vandaag besproken op de gemeenteraad. Daar legt Elke Sleurs ook de eed af als gemeenteraadslid, in opvolging van Tony Van Parijs (CD&V).

lees ook