Oud-premier Olmert komt er met geldboete vanaf

In Israël is voormalig premier Ehud Olmert veroordeeld tot een jaar voorwaardelijk en een boete van 13.500 euro. Twee maanden geleden was Olmert al schuldig bevonden aan vriendjespolitiek toen hij minister van Handel en Industrie was, tussen 2003 en 2006.

Olmert was in juli door de rechtbank schuldig bevonden op één van de drie tegen hem geformuleerde aanklachten. Voor de twee ernstigste beschuldigingen werd hij vrijgesproken.

De beschuldiging van omkoperij kon de openbare aanklager toen niet hard maken. Maar de Kadima-politicus is nog niet uit de gerechtelijke zorgen. Hij moet ook nog terechtstaan voor een schandaal over vastgoed in Jeruzalem.

Olmert was premier van Israël van 2006 tot 2009. Eerder was hij ook al tien jaar burgemeester van Jeruzalem.

Meest gelezen