Sociaal conflict bij Bobbejaanland is opgelost

Het sociale conflict bij Bobbejaanland in Lichtaart is opgelost. De Spaanse directie van het pretpark wilde zwaar besparen op overuren en zondagwerk, maar dat stuitte op fel protest bij het personeel.

Vorige week hadden de directie en de vakbonden al nieuwe afspraken kunnen maken over overuren en zondagswerk. Gisteren heeft driekwart van het personeel de regeling goedgekeurd. De directie heeft op verschillende punten toegegeven, zegt Dirk Verhaegen van de christelijke vakbond.

"Ze geven zeker waarborgen omtrent de contractlengte van de seizoensarbeiders, wat heel belangrijk voor hen is. Ze hebben een bijpassing geregeld voor de mensen die economisch werkloos worden gesteld. De flexibiliteit wordt aangepast aan de normen die de mensen zelf vragen. En er komen meer maaltijdcheques."