SP.A-Groen Tremelo pakt klimaatopwarming aan

Het voorbije weekend zongen duizenden Vlamingen in verschillende gemeentes voor het klimaat tijdens de zangbetoging “Sing for the climate”. “Omdat zingen alleen niet helpt”, stelt SP.A-Groen in Tremelo tal van maatregelen voor om lokaal de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Het kartel lanceert onder meer het idee van groepsaankopen voor groene energie en elektrische oplaadpunten voor fietsen en auto’s. Nog een opvallend voorstel is dat elke nieuwe ouder van de gemeente een boom cadeau krijgt. Voor SP.A-Groen is het ook nodig dat nieuwe sociale woningen energieneutraal zijn en dat de bestaande dat ten laatste tegen 2030 worden.

Het gemeentepersoneel zou ook (elektrische) fietsen krijgen om het gebruik van de auto te ontraden. Het kartel hoopt dat zijn programmapunten een plaats vinden in het beleidsplan van het volgende gemeentebestuur.

lees ook