Stormschade op verschillende plaatsen in ons land

Op verschillende plaatsen in ons land heeft een storm lelijk huisgehouden. Vooral de verkiezingsborden overal te lande hebben geleden onder de storm. Ook bomen werden ontworteld, maar er vielen geen gewonden.

Op de Charlottalei in Antwerpen kwam een dakkoepel op een auto terecht. En op verschillende plaatsen zijn ook bomen omgewaaid.

Aan Boskant in Vosselaar kwam er een boom op een auto terecht (foto), in Malle één op een huis en op de elektriciteitskabels. In Lier viel een muur om bij een huis in aanbouw. Her en der vlogen ook verkiezingsborden en -affiches weg. Nergens vielen er gewonden.

Straat in Genk zonder elektriciteit

Ook in Limburg hadden de brandweerkorpsen hun handen vol, want ze kregen op korte tijd heel veel oproepen. Op verschillende plaatsen zijn er bomen op de weg gevallen. Maar er is niemand gewond geraakt.

In Genk heeft een straat wel een tijd zonder elektriciteit gezeten. Daar was een boom op de elektriciteitskabels gevallen. Er werd geen grote schade aan gebouwen gemeld.

Op sommige plaatsen gingen wel dakpannen waaien. En bijna overal zijn de verkiezingsborden ook omvergewaaid. Maar echt grote schade is er dus niet.

Verkiezingsbord tegen de vlakte in Steenkerke

Op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen hebben hevige windstoten schade veroorzaakt. Dat bevestigen een aantal brandweerkorpsen. Gewonden vielen er niet.

Bij de politiezone Mira kwam een drietal meldingen binnen. Zo sleurde een boom op de Doornikseweg in Spiere-Helkijn elektriciteitskabels op de weg. In Anzegem kwam een boom op het fietspad terecht.

"In totaal kregen wij drie meldingen van omgewaaide bomen", klinkt het bij de Waregemse brandweer. In Kuurne werd een aantal bomen ontworteld en op een paar plaatsen kwamen dakpannen naar beneden.

Ook in de Westhoek hield de wind lelijk huis. Zo ging in Steenkerke, een deelgemeente van Veurne, een groot verkiezingsbord van enkele vierkante meters groot tegen de vlakte (foto). Op andere plaatsen bleef de hinder beperkt.

Verkeersborden moeten eraan geloven in Wetteren

In Laarne, Deinze en Zomergem zijn bomen op auto's terechtgekomen, maar niemand raakte gewond. In Wetteren dreigde een tent op de Aard om te waaien en op de Zuidlaan zijn mobiele verkeersborden omvergeblazen. Ook in Aalter heeft de wind verkeersborden en verlichting uit de grond gerukt.

In Waasmunster is een boom op de E17 richting Antwerpen gewaaid. De pechstrook en rechterrijstrook raakten er versperd. En in Dendermonde moesten ook verkiezingsborden eraan geloven.

In Gent heeft de brandweer sinds 12.30 uur vanmiddag iets meer dan 40 oproepen gekregen. Het ging telkens om afgerukte dakpannen, takken en reclamepanelen.

Tramverkeer gehinderd in Brussel

Door de hevige wind zijn twee bomen omgevallen op de tramsporen van de MIVB in Anderlecht en Neder-Over-Heembeek. Het tramverkeer was onderbroken, maar verloopt sinds 17 uur weer normaal. Het Terkamerenbos bleef afgesloten voor het verkeer.

De brandweer moest meer dan 60 keer uitrukken naar verschillende gemeenten van de hoofdstad, aldus Pierre Meys, de woordvoerder van de brandweer van Brussel. Het ging vooral om afgewaaide takken, omgevallen stellingen en dakpannen en bakstenen die naar beneden waren gekomen. Er vielen geen gewonden.