Vrolijke moeder werkt op de lachspieren

Heeft u ook zo genoten van de auditie van de goedlachse Panda Ross in de Amerikaanse versie van "X Factor", van wie het YouTubefilmpje de afgelopen dagen overal leek op te duiken? Ross dankt haar voornaam aan het feit dat haar moeder, toen ze van haar kind beviel, in de gevangenis zat, samen met een blanke celgenoot. Een pandabeer, snapt u? Het positivisme dat Ross uitstraalde, was in ieder geval erg aanstekelijk.

Op Fox News mocht Ross enige uitleg komen geven bij haar plotse internetroem: "Ik ben meer dan alleen maar een stem. Er zit een heel verhaal achter mij."

"Mijn grootmoeder liet me zingen in het kerkkoor, toen ik nog een kind was. Ik heb toen ook meegedaan aan een talentenjacht en riep het uit: “Oehoe, ik ga een ster worden!" (lacht uitbundig). Maar daarna ben ik gestopt met zingen. Ik heb lang gedacht dat ik nooit meer zou zingen. Een paar verkeerde beslissingen genomen, weet je. Maar bedankt oma, ze heeft me erdoor gebeden."

Het is Ross menens, want sinds de auditie enkele maanden geleden is ze ruim 18 kg afgevallen: "Zie je dat dan niet? Ik ben nu 42 jaar. En zo hoop ik om gelijke tred te houden met al die jonge mensen, daar in Hollywood."

Maar het gewichtsverlies was ook nodig om gezondheidsredenen. Voor en na de auditie bracht Ross immers door in het ziekenhuis: "Ik dacht niet dat ik de auditie zou halen. De dag ervoor lag ik nog in het ziekenhuis met ademhalingsmoeilijkheden. Maar ik zei: "Morgen moet ik in Austin zijn voor "X Factor". Als jullie me niet laten gaan, dan stap ik het zelf af." Maar op het podium voelde ik me niet goed." Na de auditie diende Ross met een ziekenwagen te worden weggevoerd.

De alleenstaande moeder ("I’m single and I want you to know it") hoopt intussen nog lang te mogen meegaan in de wedstrijd.

Geniet van de positieve "vibes" van Ross tijdens haar auditie, die afgelopen woensdag op de Amerikaanse tv werd uitgezonden. Op YouTube is het filmpje al meer dan een miljoen keer bekeken:

lees ook