Wat heeft schepen Deleu al bewezen?

Grappenmakers hebben in Dilbeek een verkiezingsbord van schepen Luc Deleu (Lijst van de Burgemeester) met verf beklad. Boven de slogan “Bewezen” schreven ze met witte verf “Niks”. Ook het verkiezingsbord ernaast moest het ontgelden: partijgenoot Bruno Steenput kreeg een witte Hitler-snor aangemeten.

De gevandaliseerde borden staan op de hoek van de Plankenstraat en de Lossebaan in Itterbeek, een deelgemeente van Dilbeek. Enkele andere Lijst van de Burgemeester-borden die er vlak naast staan, zijn vreemd genoeg onaangeroerd. Ook de CD&V-borden iets verder in de Plankenstraat bleven gespaard. Wie verantwoordelijk is voor deze vandalenstreek, is niet bekend.

Luc Deleu reageert gelaten op het vandalisme en ziet er zelfs een positief kantje aan. "Ik laat het bord hangen want het is een onbegonnen strijd", zegt hij. "Ik kreeg trouwens over het besmeurde bord al meer telefoontjes dan over 25 anderen. Iedereen heeft het dus gezien."

lees ook