Zanger van Green Day opgenomen in afkickcentrum

Billie Joe Armstrong, de frontman van de punkgroep Green Day, is opgenomen in een afkickcentrum. Hij laat zich behandelen voor alcohol- en drugsproblemen. De opname volgt op een incident vrijdag waarbij Armstrong door het lint ging op het podium.
De leden van Green Day, Billie Joe Armstrong staat in het midden.

Green Day trad vrijdag op tijdens het iHeartRadio Music Festival in Las Vegas. In het midden van een nummer begon Armstrong plots aan een scheldtirade, zo riep hij onder meer "ik ben fucking Justin Bieber niet". Ook sloeg hij zijn gitaar stuk, waarna hij van het podium verdween.

De uitleg van Armstrong was dat hij kwaad was geworden nadat hij een bordje had gezien dat de band nog maar één minuut had om af te ronden. Op de website van Green Day zeggen de andere groepsleden echter dat de set niet ingekort werd door de organisatie.

In hetzelfde bericht kondigen ze aan dat Armstrong hulp zoekt voor zijn verslavingsproblemen en dat Green Day nu een aantal promoactiviteiten zal moeten schrappen. Het nieuwe album van de band, "Uno", is nog maar enkele dagen geleden uitgekomen in Europa. In de VS ligt de plaat vanaf morgen in de winkels.