"Ketnet bereikt 90% van 4- tot 12-jarigen"

Ketnet heeft het najaar van de VRT-jongerenzender voorgesteld. Ketnet pakt uit met drie nieuwe Vlaamse programma's voor de jonge kijkers en heel wat vaste waarden blijven op het scherm komen. De zender zoekt ook een nieuwe wrapper.

De netmanager van Ketnet, Catherine Castille, heeft het najaar van de jongerenzender voorgesteld. "We zetten ons kwalitatief 360°-aanbod voort, met projecten die inspelen op de interesses en de leefwereld van de kinderen, met dans en muziek, meeslepende verhalen, avontuur, humor, natuur en wetenschap. Ketnet wil het leven van kinderen blijven verrijken", meldt Catherine Castille.

De verhuizing van Ketnet naar de nieuwe zender OP12 was een succes. "Sinds de verhuizing bereikten we 90 procent van de 4- tot 12-jarigen. Maar dat betekent niet dat we op onze lauweren rusten", aldus Castille.

Ketnet heeft drie nieuwe programma's klaargestoomd voor het najaar. In "Helden" doen vier jongeren straffe stunts Het programma is een mix van kwajongensstreken, wetenschap en techniek. Het spelprogramma "De omgekeerde show" met vier teams van twee kinderen zet alle regels van een normale spelshow op zijn kop en er is ook een nieuw humorprogramma: "Lekker windje".

In het najaar worden ook nieuwe afleveringen van de fictieseries "Rox", "De Elfenheuvel", "Zingaburia" (foto) en "Galaxy Park" uitgezonden.

De kijkers mogen zelf beslissen wie het nieuwe schermgezicht van Ketnet wordt in het programma "Wie wordt wrapper?". De Ketnetters zullen ook hun stem kunnen gebruiken tijdens de zoektocht naar de nieuwe Belgische vertegenwoordiger op het Junior Eurovisiesongfestival in Nederland. Dat zal gebeuren in de show "Junior Eurosong 2012".