"Op wie zou ú stemmen als u blind was?"

Met die opmerkelijke slogan wil het Slechtzienden en Blinden Platform Vlaanderen vzw (SBPV) de aandacht vestigen op autonoom stemmen, ook voor slechtzienden en blinden. De organisatie vindt dat deze groep mensen nog te vaak hun stem moet toevertrouwen aan een begeleider omdat het stemsysteem niet inclusief werkt.

Daarom ijvert het SBPV voor een inclusief stemsysteem dat blinden en slechtzienden toelaat autonoom en geheim hun stemplicht te vervullen. Voor de organisatie is stemmen namelijk niet alleen een plicht, maar ook een recht.

De campagne "Op wie zou ú stemmen als u blind was?" vraagt de Vlaamse burgers maar ook de politici zich even in de schoenen van een blinde kiezer te wanen wanneer hij op 14 oktober het stemhokje binnenstapt. Op die manier wil de organisatie iedereen overtuigen van de noodzaak van een inclusief stemsysteem.

 

lees ook