"Waarom gaan vliegtuigramen niet open?"

Enkele dagen nadat het vliegtuig van zijn vrouw Anne een noodlanding had gemaakt, is echtgenoot Mitt Romney teruggekomen op het voorval. De Republikeinse presidentskandidaat begrijpt niet waarom de ramen in een vliegtuig - bij een brand - niet geopend kunnen worden.

Enkele dagen geleden moest het vliegtuig van Anne Romney een noodlanding maken omdat de vliegtuigcabine zich gevuld had met rook. In zijn bezorgdheid achteraf viel het op hoe weinig de Republikein weet van de voertuigen die hem vervoeren.

"Als er een brand is in een vliegtuig, dan weet je niet waarheen je moet gaan", zegt Romney in de Los Angeles Times. "Het grootste probleem is toch wel dat de ramen niet open kunnen. Ik weet niet waarom niet, maar wat ik wel weet is dat het heel gevaarlijk is als dat niet gaat. Dat is een echt probleem", vertelt Romney.

Volgens Romney zou de (kleine) brand in het vliegtuig van zijn vrouw dus geblust moeten worden door de ramen van het vliegtuig te openen. De presidentskandidaat vergeet daarbij uit het oog dat er dan hypoxie optreedt, waardoor het vliegtuig gevuld wordt met zuurstofarme lucht. In het verleden zijn er al vaker vliegtuigen neergestort nadat er hypoxie is opgetreden.

lees ook