"We moeten helaas vaak media teleurstellen"

De N-VA heeft met onbegrip gereageerd op het voornemen van Knack om een interview te publiceren met vragen aan Bart De Wever zonder antwoord. De N-VA-voorzitter werd wel gecontacteerd maar kon "wegens tijdgebrek" de vragen niet beantwoorden.

"We betreuren het gebeuren want we hebben met Knack altijd een correcte relatie gehad", stelt Jeroen Overmeer, woordvoerder van de N-VA in een eerste reactie. "En we willen dit ook graag zo houden."

De reden van de ophef is een interview dat het tijdschrift Knack woensdag wil publiceren. Daarin worden vragen gesteld aan Bart De Wever, voorzitter van de N-VA en lijsttrekker in Antwerpen. Maar de vragen worden niet beantwoord want De Wever had volgens Knack geen tijd om dat te doen.

"Onze voorzitter krijgt in deze campagne tientallen vragen van zowel binnen- als buitenlandse media en dus moeten we zeer vele media teleurstellen", klinkt het bij Van Overmeer.

De journalist van Knack had De Wever gecontacteerd met vragen over de politiek in Antwerpen, maar kreeg dus nul op het request. "Elke politicus heeft het recht vragen te weigeren. Een journalist heeft evenwel de plicht die te blijven stellen", stelde Knack dinsdag op zijn website. "Blijkbaar wordt sommigen wat koortsig in de aanloop naar de verkiezingen", voegde Knack-journalist, Rik Van Cauwelaert, daar in "Terzake" nog aan toe.

lees ook