Boek "De engelenmaker" wordt verfilmd

De roman "De engelenmaker" van de Vlaamse auteur Stefan Brijs (foto) wordt verfilmd. Dat is vandaag bekendgemaakt door Uitgeverij Atlas en door N279 Entertainment, het productiebedrijf dat de filmrechten heeft gekocht.

De verfilming van "De engelenmaker" is in handen van Christophe Van Rompaey, de regisseur van onder meer "Aanrijding in Moscou". Samen met producent Els Vandevorst start hij binnenkort met de ontwikkeling van het filmscript.

"De engelenmaker" is een roman waarin dorpsroddels, wetenschap, religie, goed en kwaad, en de menselijke drang om het eeuwig leven te vinden met elkaar verweven worden.

Het boek, dat in 13 talen is verschenen, werd in 2006 bekroond met onder meer de Gouden Uil Publieksprijs en de vijfjaarlijkse prijs voor proza van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde. In Vlaanderen en Nederland zijn van "De engelenmaker" inmiddels meer dan 150.000 exemplaren verkocht.