Broers Coen werken aan tv-versie van "Fargo"

De Amerikaanse regisseurs Ethan en Joel Coen werken aan een televisieversie van hun bioscoophit "Fargo". De film was in 1996 goed voor twee Oscars: de prijs voor beste scenario en de prijs voor actrice in een hoofdrol.

De broers Coen zijn de uitvoerende producenten van de tv-versie van "Fargo" voor de Amerikaanse zender FX. Ze werken samen met scenarist Noah Hawley, die in Amerika succes oogstte als scenarist van de televisieseries "The usuals" en "My generation".

De hoofdrol in de originele film "Fargo" werd vertolkt door Frances McDormand, de echtgenote van Joel Coen. McDormand speelt in de film een hoogzwangere politieagente die een ontvoeringszaak onderzoekt in het plaatsje Fargo in North Dakota.

De broers Coen zijn bekend van films als "True grit", "No country for old men", "O brother, where art thou?" en "The big Lebowski".