Facebook: "Geen privéberichten gelekt op tijdlijn"

Het gerucht dat bij een aantal Facebook-gebruikers oude privéberichten plots zichtbaar geworden zijn op de tijdlijn, klopt niet. Dat zegt een woordvoerder van de sociaalnetwerksite. Vooral in Frankrijk wordt melding gemaakt van het probleem.

Volgens de verontruste Facebook-gebruikers waren privéberichten die verstuurd werden in de periode 2007-2009 plots verschenen op hun tijdlijn. Al hun vrienden op de sociaalnetwerksite konden de boodschappen lezen.

Volgens Facebook is er geen probleem. "Het gaat om oudere prikbordberichten (de voorloper van de tijdlijn, red.) die altijd al zichtbaar zijn geweest op de profielpagina's van de gebruikers", klinkt het. "Er is geen inbreuk geweest op de privacy."

Nog volgens de website is het onmogelijk dat de 2 "datagebieden" (publiek en privé) plots door elkaar gehaald worden. Ook vorig jaar waren er al eens gelijkaardige geruchten, net als nu werden die na onderzoek door Facebook "onwaar" verklaard.