Ford schrapt honderden banen in Europa

De Amerikaanse autoproducent Ford gaat honderden banen schrappen bij de Europese filialen. Ford hoopt om dat te realiseren via vrijwillig vertrek.

Vorige week raakte bekend dat Ford -ondanks alle geruchten- de fabriek in Genk zal openhouden en dat tenminste tot 2020. De nieuwe modellen van de Mondeo, de S-Max en de Galaxy zouden daar blijven van de band rollen.

Goed nieuws, maar dat neemt niet weg dat Ford verlies maakt in Europa, net als de meeste andere autobouwers daar overigens. Dus moet er bespaard worden en volgens de directie in Detroit zou dat gebeuren via het schrappen van enkele honderden banen.

Hoeveel er dat zou zijn, zou pas over enkele maanden duidelijk worden. Ford hoopt zo veel mogelijk op vrijwillig vertrek. Het zou vooral gaan om administratieve en commerciële functies. Bij de productie zouden er geen banen verdwijnen.