Helen Mirren wordt gelauwerd in Malta

De Britse actrice Helen Mirren krijgt op zaterdag 1 december een ereprijs op de 25e editie van de European Film Awards. De onderscheiding zal uitgereikt worden tijdens het prijzengala van de European Film Academy in Malta.

Helen Mirren is een van de meest vooraanstaande Britse actrices van de voorbije halve eeuw. Ze wordt door de European Film Academy in de bloemen gezet met een oeuvreprijs.

"De ontdekking van de immense diversiteit van het Europese filmvak gaf me een blijvende liefde en respect voor deze kunstvorm", reageert de 67-jarige Mirren op de onderscheiding.

Helen Mirren acteerde in meer dan 100 producties en won een Oscar voor haar rol van koningin Elizabeth in "The queen" van Stephen Frears. Ze acteerde ook in de populaire politieserie "Prime suspect". Helen Mirren zal op zaterdag 1 december de eregast zijn op de 25e editie van de European Film Awards in Malta.