Nederlandse prins Friso wordt 44 jaar

De Nederlandse prins Friso wordt vandaag 44 jaar. Het is zijn eerste verjaardag sinds het ski-ongeluk afgelopen winter in Oostenrijk. De prins raakte daardoor in een coma en ligt sinds begin maart in een ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Zijn toestand is sindsdien niet meer veranderd.

Friso kwam op 17 februari in het Oostenrijkse skioord Lech onder een lawine terecht en liep daardoor een ernstige hersenbeschadiging op. Hij kwam in een coma terecht, de kans is reëel dat de prins  nooit meer bij bewustzijn komt.

De prins werd eerst verzorgd in een ziekenhuis in Innsbruck, maar werd later overgebracht naar een ziekenhuis in Londen. Zijn vrouw, prinses Mabel, en zijn twee dochters (foto) wonen in de Britse hoofdstad.

Prins Willem-Alexander, de broer van Friso, liet tijdens een fotosessie in de zomer weten dat er sinds de diagnose in Innsbruck geen verandering is opgetreden in de toestand van zijn broer. Zodra er verandering optreedt, zal de Rijksvoorlichtingsdienst dat naar buiten brengen.

Meest gelezen