Patricia Stevens stopt met politiek in Begijnendijk

Eerste schepen Patricia Stevens (52) stapt uit de politiek. Stevens, die zes jaar geleden nog lijsttrekker was voor MGB, kan zich niet meer vinden in de politieke lijn van haar partij. Volgens haar ligt de nadruk te sterk op grote projecten.

Een opvallende afwezige op de kieslijst van MGB (Modern Gemeentebeleid) is schepen Patricia Stevens. Zij geeft nu aan dat een verschil in visie met haar partij de oorzaak is voor haar afscheid. "Misschien zet ik ooit nog de stap terug in de politiek", zegt Patricia. "Maar momenteel voel ik me bij MGB niet meer op mijn plaats. Er waren ook wat spanningen met de top van de partij."

Stevens heeft over bepaalde dossiers een duidelijk andere visie. "Ik vind dat er te veel nadruk gelegd wordt op grote projecten, zoals de atletiekpiste en het nieuwe administratieve centrum", zegt ze. Daarom besliste ze om zich niet meer kandidaat te stellen.

Patricia Stevens stelde zich in 2000 voor het eerst kandidaat en werd meteen OCMW-voorzitter. Zes jaar geleden was ze zelfs de gedoodverfde kandidaat-burgemeester voor Begijnendijk. Maar partijgenoot en lijstduwer Willy Michiels behaalde meer stemmen en werd daarop burgemeester.

lees ook