50 miljoen voor man die lesbische dochter verleidt

Een rijke zakenman uit Hongkong biedt 50 miljoen euro aan de man die zijn lesbische dochter weet te verleiden. Zijn dochter is al zeven jaar samen met haar vriendin, maar haar vader kan daar niet mee leven. De man is ervan overtuigd dat zijn dochter bekeerd kan worden en biedt daar veel geld voor.

De 76-jarige zakenman uit Hongkong wil niet aanvaarden dat zijn 33-jarige dochter lesbisch is. Ze is al zeven jaar samen met haar vriendin. Eerder dit jaar hebben beide vrouwen hun liefde bezegeld met een ceremonie in Frankrijk. Maar haar vader aanvaardt dat niet en blijft zich met een ijzeren verbetenheid met haar liefdesleven bemoeien. Volgens hem is zijn dochter nog steeds vrijgezel.

Door veel geld uit te geven meent hij de homoseksualiteit van zijn dochter te kunnen ombuigen in heteroseksualiteit. Daar heeft hij veel geld voor over, zo'n 50 miljoen euro. Dat bedrag wil hij geven aan de man die zijn dochter weet te verleiden.

Wettelijk samenleven van twee personen van hetzelfde geslacht is niet toegelaten in Hongkong, dat ondanks zijn reputatie van kosmopolitische, moderne stad zeer conservatief blijft over maatschappelijke thema's. Homoseksualiteit werd er pas in 1991 geschrapt uit het strafwetboek. Het pijnlijke verhaal toont hoe moeilijk homoseksualiteit er nog ligt.