80 schapen stormen sportwinkel binnen

Het is de nachtmerrie voor iedere winkeluitbater: klanten die massaal naar hun winkel afzakken, daar lange tijd blijven om uiteindelijk weer weg te gaan zonder iets te kopen. Al had de winkeluitbater in dit specifieke geval al van in het begin kunnen vermoeden dat het geen winstgevende dag zou worden.

Veel geld verdien je niet wanneer minstens 80 schapen doorheen jouw winkel denderen, daar kan Michael Ess, de uitbater van een Oostenrijkse sportwinkel, over meespreken. Toen plots een van de schapen zijn eigen spiegelbeeld zag in het winkelraam en op onderzoek trok, begon de ellende. "Want", zucht de winkeleigenaar, "het zijn tenslotte ook schapen en zij volgen elkaar."

De schapen hadden het in de winkel duidelijk naar hun zin. Ze genoten er volop van hun vrijheid in afwezigheid van hun herder. Winkeluitbater Michael Ess was minder gelukkig met de wollige occupy-beweging. "Ze hebben enkele zonnebrillen vernield en we hebben lang moeten poetsen om hun achtergelaten afval te verwijderen."

Op YouTube zijn de beelden een grote hit en ook grappenmakers amuseren zich kostelijk. "Het lijkt wel een schaapversie van de lancering van de nieuwste iPhone", zegt iemand. "Volgens mij hebben ze de slecht werkende map-app van iOS6 gebruikt", lacht een ander iemand.

De ongelukkige winkeluitbater hoopt intussen dat de schapenhoeder een schadevergoeding betaalt. "De onderhandelingen daarover zijn bezig tussen onze advocaten", zegt een woordvoerder.

lees ook