"Er zit een zwarte moslim in het Witte Huis"

Tijdens een optreden heeft popdiva Madonna haar publiek verrast met een uitspraak over de Amerikaanse president Barack Obama. "Er zit een zwarte moslim in het Witte Huis. Dat is heel wat, toch?", kregen haar fans te horen.

Al vrij snel bereikte de uitspraak van Madonna de nationale en de internationale pers, want een nieuwe rel leek geboren: eerder provoceerde ze de Fransen door tijdens haar show een videoclip te laten zien waarin Marine Le Pen verscheen met een hakenkruis op haar voorhoofd.

De dreigende storm ging evenwel snel weer liggen, want een dag na haar uitspraak kwam Madonna met een schriftelijke verklaring op de proppen. Daarin schrijft ze het volgende: "ik weet heus wel dat Obama geen moslim is, hoewel er genoeg mensen in dit land zijn die dat wél denken. En trouwens, wat dan nog?" 

De popster legt verder uit: "Het punt dat ik maakte is dat een goede man een goede man is, tot wie hij ook zijn gebeden richt. Het kan mij niet schelen welke religie Obama aanhangt en dat zou andere mensen in Amerika ook niet moeten uitmaken."

De beelden van haar speech blijven, ondanks haar verklaring, welig tieren op het internet. Onderaan kunt u Madonna zelf aan het werk zien en horen. Na 2 minuten heeft ze het over de "zwarte moslim in het Witte Huis."

lees ook