"Hou van diversiteit, stem maar op Ali"

"Hou van diversiteit, stem maar op Ali", dat zingt de Mechelse schepen Ali Salmi in een filmpje waarin hij als rapper door de Mechelse straten wandelt. "Ali doet het", is de naam van het liedje dat Salmi stemmen moet opleveren in de Dijlestad.

Ali Salmi staat op de derde plaats als onafhankelijke op de SP.A-lijst in Mechelen. Wie van diversiteit houdt moet volgens hem dan ook op Ali stemmen. De schepen bevoegd voor onder meer Gelijke Kansen en Emancipatie beweert ook het "evenwicht tussen droom en werkelijkheid" te zijn.

Verder zingt Salmi dat hij er "niet vies van" is om er alleen voor te gaan en trouw blijft aan zijn principes. "Ik geef niet op tot ik resultaten boek", klinkt het in het filmpje.

Voor de volledige tekst en zangkwaliteiten van Salmi bekijkt en beluistert u beter zelf het filmpje.

"Ali doet het"

Woelige gemeenteraad door uitspraak Salmi

Salmi is in Mechelen geen onbesproken politicus. Een aantal weken geleden deed hij een vrouwonvriendelijke uitspraak op de regionale zender RTV. SP.A-lijsttrekker Caroline Gennez tikte Salmi meteen op de vingers. Ook burgemeester Somers (vld-groen-m+) wees Salmi terecht.

Oppositiepartij Vlaams Belang tilt nog steeds zwaar aan de uitspraak van de schepen. Gisteren riep de partij van lijsttrekker Frank Creyelman tijdens de laatste gemeenteraad op om Salmi via een resolutie te laten terechtwijzen door de voltallige gemeenteraad.

CD&V eiste op diezelfde gemeenteraad het ontslag van zijn functies als schepen van Gelijke Kansen en Emancipatie. De meerderheid kwam uiteindelijk met een amendement, waarin Salmi afstand neemt van zijn uitspraken, op de proppen.

lees ook